Gratis verzending boven 50 euro Laagste prijsgarantie Achteraf betalen mogelijk


Mijn winkelmand (0 items)

Detecteerbare penDetecteerbare pennen

Een pen is een pen denken de meeste mensen. Hij moet het gewoon doen en lekker schrijven. Maar deze pennen hebben iets bijzonders. Ze zijn gemaakt van hele kleine deeltjes metaal waardoor ze terug te vinden zijn in een productieproces.

Detecteerbare pennen zijn geschikt voor ieder bedrijf of persoon, maar specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie en bedrijven in de farmaceutische sector. Ze zijn hier meer geschikt voor dan niet-detecteerbare pennen omdat, mochten er (kleine) onderdelen in het productieproces komen, deze detecteerbaar zijn. De kans dat er onderdelen in het proces komen is klein, maar als het wel gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien.

Minuscule metalen deeltjes

Detecteerbare pennen, en ook andere producten, zijn gemaakt van kunststof met daarin verwerkt minuscule metalen deeltjes. Door die kleine metalen deeltjes zijn ze met een magneet uit het voedingsmiddelenproces te halen. De magneet kan onderdelen van een millimeter klein al uit het proces filteren.

Detecteerbare pennen zijn vrijwel onbreekbaar

Naast dat deze pennen detecteerbaar zijn, zijn ze ook vrijwel onbreekbaar. Dit komt omdat de pennen gemaakt zijn van het materiaal polypropyleen. Dit is licht en toch sterk materiaal. Het risico op losse onderdelen is hierdoor nog kleiner.

Detecteerbare pennen zijn goedgekeurd voor wetgeving

Detecteerbare pennen zijn door de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) goedgekeurd voor direct contact met voedingsmiddelen volgens de EU-richtlijn 90/128/EEG en de wetgeving van de FDA, de Amerikaanse Food and Drug Administration. De pennen worden standaard geleverd in de kleur blauw, omdat deze kleur in principe niet in voedingsmiddelen voorkomt. Hierdoor zijn ze ook goed te zien als ze in het maakproces terecht komen. Toch zijn de detecteerbare pennen tegenwoordig ook leverbaar in andere kleuren, zodat ze ook in kleurcoderingssystemen gebruikt kunnen worden.


Webdiensten - Plus Automatisering